A. E. Vejt, jedan je od najboljih poznavaoca tarota i on je opisao ovaj način otvaranja tarota kao najbolji ukoliko želite saznati općenito situaciju u životu zainteresiranog kao i buduće događaje. Ako se tarot otvara muškarcu karta zainteresiranog (njegova karta) je Čarobnjak, a ako se tarot otvara ženi karta zainteresiranog je Visoka Svećenica.

Promiješajte tarot karte na uobičajen način te podijelite sedam karata s licem prema dolje u jednu grupu. Ponovite postupak još pet puta, tako da dobijete ukupno šest grupa po sedam karata. Sada uzmite prvu skupinu tarot karata, promiješajte ih i podijelite, ali sada s lica, u nizu od sedam s desna nalijevo. Ponovite to s drugom i trećom skupinom tarot karata, s time da ćete ih slagati u dva reda ispod prve skupine. Preostale tri skupine zajednički promiješajte pa ih podijelite na isti način (s desna nalijevo) u naredna tri reda.

Dobivenih šest redova po sedam karata detaljno proučite i među njima potražite kartu zainteresiranog. Ako je nađete uzmite je i stavite desno od prvog reda. Presijecite odložene karte i presječenom tarot kartom popunite prostor gdje je stajala karta zainteresiranog. Ako karta zainteresiranog nije bila izložbena onda je potražite u špilu, izvucite je i stavite desno od prvog gornjeg reda.

Sada počinje tumačenje tarot karata i to s desna nalijevo, tako da počinjete od prvog reda i to od zadnje desne tarot karte, a završavate na zadnjoj lijevoj karti u posljednjem redu. Ako se odlučite da tarot karte tumačite za prošlost, sadašnjost i budućnost zainteresiranog, a to morate odlučiti prije nego što promiješate i podijelite tarot karte, prvi red možete uzeti kao prošlost, drugi sadašnjost, a ostale kao budućnost. Možete i drugačije: prošlosti dati prva dva reda, sadašnjosti slijedeća dva i budućnosti također dva. No, važno je da ovo odlučite prije miješanja i podjele karata. Kada tumačite prva dva reda kao prošlost, prve dvije karte,zadnje desno u prvom redu simboliziraju porijeklo i status porodice zainteresiranog u djetinjstvu. Zadnje dvije karte u drugom redu, koji još govori o prošlosti, objašnjava nedavne događaje u životu zainteresiranog.

Ovim načinom otvaranja tarota možete razvijati svoje intuitivne moći pričajući priču povezujući sve tarot karte. Važno je da se prvo površno pogledaju sve položene tarot karte, a zatim krenete u detaljno tumačenje.

         
Ocjena: 4.5 / 5 (391 ocjena)