Kako izgledaju tarot karte

Kako izgledaju tarot karte

Kako izgledaju tarot karte i kada su se prvi puta pojavile?

Tarot karte danas opisujemo kao moćno sredstvo za proricanje budućnosti, no da li su one to oduvijek bile? Danas se vjeruje kako su se navedene karte prvi puta pojavile u drevnom Egiptu i da su se njima služili svećenici. Riječ je špilu igraćih karata koje na sebi sadrže razne ručno oslikane likove. Kako izgledaju tarot karte? Tarot je kroz stoljeća bio poznat kao ručno oslikan špil karata iz kojeg se mogla proreći budućnost pojedinca. U tadašnje vrijeme, cijena ručno oslikanih karata je prilično visoka, što ih čini dostupnima samo onima koji se nalaze više na društvenoj ljestvici.

Razvojem industrije, pojavljuju se prvi tiskarski strojevi koji će vjerno kopirati tadašnje špilove, čineći ih tako dostupnijima svima. Kako izgledaju tarot karte? Nakon pojave tiskarskih strojeva, tarot karte gube na svojoj vrijednosti i unikatnosti. Navedeni špil postaje dio gotovo svakog kućanstva, i postaju glavna zabava. Tada ste se na obiteljskim okupljanjima mogli susresti scenarij gdje se karte miješaju, izvlače, te tumače prema liku koji je prikazan na slici. Često su se koristile i za obične kartaške igre.

Kako izgledaju tarot karte i za što se one koriste?

Danas kada čujemo Tarot karte – automatski nam na pamet padne proricanje budućnosti sa strane tarot majstora. Tada, tarot karte nisu služile samo za nagađanje budućnosti, već i za igranje raznih igara. Razne kulture su imale različite igre, no najpoznatija igra tog vremena je svakako francuska varijacija zvana “Tarock”. Kako izgledaju tarot karte? Kako su se razvijale, tarot karte su postajale sve mističnije i nosile su više simbola. Krajem 18-og stoljeća, tarot osvaja mistike koji polagano unose svoje simbole u stvaranje tarota. Kako izgledaju tarot karte nakon drugačijeg oslikavanja?

Sada tarot sadrži teme, predstavlja određena područja u životu, donose lakše tumačenje. Zamršene i osebujne slike su predstavljale moguće scenarije, povezivale su se s sadašnjim situacijama pojedinaca. Danas, svaki tarot savjetnik ima svoj poseban špil karata s kojima je povezan. Vjeruje se kako se tarot karte povezuju sa svojim proricateljem, kako se stvara posebna povezanost koja omogućuje bolji uvid u nečiju budućnost. Za razliku od prijašnjih dana, danas svatko može kupiti špil tarot karata i čitati ih prema određenim smjernicama.

Kako izgledaju tarot karte i kako izgleda njihovo otvaranje?

Tarot karte se nisu značajno promijenile tijekom vremena. Kako izgledaju tarot karte? Danas možemo pronaći razne klasične špilove, koji su svakako najbolji uvid u tarot svijet. Danas brojimo preko stotinu vrsta špilova, od kojih su neki vizualno ljepše oslikani nego drugi. Špil tarot karata se sastoji od sedamdeset i osam karata ukupno, a navedeni broj dijelimo na malu i veliku Arkanu. Svaka od ovih karata daje specifičan simbol ili sliku koja u čitanju s drugim kartama daje kompletnu analitu te saznanja o životu pojedinca.

Tarot se danas koristi kao spiritualni alat koji služi kao svojevrsna pomoć onima koji ne znaju što i kako dalje. Kako izgledaju tarot karte? Tarot karte možemo opisati kao oslikane karte koje donose određeno značenje. Svaka karta u špilu ima svoje značenje koje se povezuje sa drugom kartom koja isto tako ima svoje značenje. Više otvorenih karata donosi detaljnije čitanje, dok jedna otvorena karta nudi samo jednostavan odgovor. Ukoliko vas zanima svijet tarota i ukoliko se i sami želite uvjeriti u njegovu moć, tada se s povjerenjem možete obratiti stručnom timu na astrofon21 koji će vam rado pomoći da dobijete željene odgovore.

         
Ocjena: 4.6 / 5 (433 ocjena)