Gdje kupiti tarot karte

Gdje kupiti tarot karte

Tarot karte i za što se koriste

Tarot je stara ezoterijska disciplina proricanja budućnosti uz pomoć specijalno dizajniranog špila karata. Ova praksa je inicijalno krenula prije otprilike 600 godina u Europi, a do danas se popularizirala pa se tarot karte koriste u cijelome svijetu. Ako ste se i vi zainteresirali za svijet ezoterije i tarota, sigurno bi se htjeli i sami okušati u čitanju te si pokušati odgovoriti na životna pitanja uz pomoć tarot karata. Ovo svakako može biti dobra ideja ali važno je da ste svjesni da u svijetu tarota postoji na stotine špilova koji nisu svi jednako prigodni za početnike. Prije nego se uputite u kupovinu, najbolje je da za početak i sami iskusite tarot čitanje da se uvjerite u korisnost ove metode. Čitanje koje radi iskusni tarot majstor može vam odgovoriti na sva trenutno relevantna pitanja, bez obzira na to o kojoj temi se radi. Otkrijte i vi koja je vaša sudbina ili koju odluku bi trebali napraviti uz tarot karte.

Tarot karte i kako se tumače

Ezoterijske tarot karte sadrže 78 individualnih karata od kojih svaka ima svoje specifično značenje koje se može mijenjati ovisno o tome u kakvom je kontekstu s ostalim izvučenim karta. Za postati tarot majstor, nije dovoljno samo provesti puno vremena učeći o kartama i različitim kombinacijama. Trebate biti dovoljno otvoreni kako bi dopustili da tarot karte djeluju kroz vas i odgonetnu vam odgovore na postavljena pitanja. Pravi stručnjaci nisu samo vrhunski znalci u pogledu tarot karata već iza sebe imaju na tisuće razgovora s korisnicima kojima su pomogli dati odgovore na pitanja koja ih muče. No čak su i najveći stručnjaci su morali krenuti negdje. Nakon što ste dobili bolje shvaćanje iza toga kako tarot funkcionira, iduće pitanje je gdje nabaviti karte za tarot? Danas vam izbora ne fali ali najjednostavniji način za doći do vlastitog špila je kroz narudžbu preko interneta. Dostava je izrazito brza, a vaš špil može stići koz svega nekoliko dana.

Tarot karte i kako do njih

Prilikom kupovine karata je izrazito bitno da osjećate određenu povezanost sa špilom. Manje je bitno od kud stega toga gdje su karte kupljene, najrelevantnije je da odgovaraju baš vama. Ako niste sigurni koji špil nabaviti za sebe, najbolje je da se konzultirate sa tarot majstorom koji vam može preporučiti najbolju vrstu špila za vas. Tarot karte u neku ruku biraju vas, a ne obrnuto. Kad naiđete na one s kojima najviše rezonirate, ne bacite se odmah na pokušaj čitanja. Proučite malo karte, bolje se upoznajte s njima i njihovim simbolima. Svaka karta na sebi ima jedinstveni prikaz sa drugačijim značenjem koje ovisi o pitanju i izvučenom kontekstu s drugim kartama. Iz tog razloga istu kartu nećemo uvijek tumačiti na isti način. No gdje možete kupiti tarot karte za sebe? Odgovor je maltene bilo gdje. Karte su dostupne preko webshopova, specijaliziranih trgovina sa ezoterijskim materijalom ili direktno od autora karata koje priželjkujete.

         
Ocjena: 4.7 / 5 (434 ocjena)