Na tarot karti vidi se brdo pokriveno snijegom koje skriva pogled na obzorje iza kojeg je sve nepoznato. Brdo je veliko i strmo i boja tref nam govori da će uspon na brdo biti težak i naporan.

Po tumačenju tarota osmica tref predstavlja visoki cilj za kojim se teži, a on može biti ili na vrhu brda ili iza njega. Ova karta nam govori o cilju koji smo si postavili da se moramo pomučiti da ga i ostvarimo, a samo dovoljno jak i spreman doći do cilja, trebao bi krenuti na to brdo.  Po tarotu ova karta govori o cilju koji smo si postavili a nismo ga još dostigli.

U tarotu brdo upozorava i na neustrašivog neprijatelja koji će pružati jak otpor, ujedno i upozorava da se te situacije ne mogu izbjeći pa trebamo biti strplljivi i izdržljivi. U poslovima uspjeh nas privlači, bez obzira na poteškoće i napore, a to zahtjeva dobro duševno stanje. Podrška je uvijek dobro došla pa se u tarotu sugerira udruživanje s drugim ljudima koji će nam podršku i dati.

Opasnost ove karte leži u tome da sebi ne natovarimo previše toga, odnosno da nemamo prevelike zahtjeve koji su iznad naših granica i sposobnosti.

         
Ocjena: 4.5 / 5 (548 ocjena)