U tarot karti Kosa  leži na snopovima požnjevenog žita, a ispod žita je zeleno polje. Na obzorju se vide velika prostranstva njive. U tarotu kosa predstavlja završetak nekog posla, a karo dečko simbolizira mladića koji želi započeti nešto novo. Snopovi žita leže na požnjevenom polju što znači da se polje opet može zasijati, a u tarotu se to tumači kao novootvorene mogućnosti. Obzirom da je kosa ostala u polju ukazuje da je povratak moguć mladim ljudima koji su poslije žetve napustili dom ili radno mjesto. U tarotu to je kao dvostruka simbolika, prvo, zemlja koja miruje i drugo mladića koji odlazi u potrazi za nečim novim ili za slobodom. Ostavlja mu i mogućnost izbora odnosno i povratak ako to želi.

Općenito ova karta u tarotu znači samostalno započinjanje nečeg novog u životu, novi početak u poslu, novo područje rada ili novo radno mjesto i često bježanje od starog posla. U svakom slučaju radi se o mladosti koja ide na put s novim početkom i novim ciljem. U tarotu to može značiti i mladu ljubav ili ljubav između mlađe i starije osobe.

U tarotu ova karta također donosi nestalnost i nestrpljenje zbog čega je potrebno čuvati se nesretnih slučajeva, uopće nesretnih situacija, a susjedne karte koje okružuju Kosu pokazuju odakle opasnost dolazi.

         
Ocjena: 4.5 / 5 (380 ocjena)