AS KALEŽA: predstavlja jako sretnu kartu. Kalež podsjeća na posudu obilja, a istovremeno i na čašu koja sadrži besmrtni napitak. Ova tarot karta može predstavljati ritualni kalež i misni kalež, a ujedno se odnosi i na srednjovjekovni Gral u kojem se nalazila Kristova krv. No, kalež ne predstavlja samo sadržaj nego i bit što proizlazi iz njega. Ova tarot karta simbolizira skladnu ljubav, ugodniju fazu u emotivnom životu ili braku. Predstavlja obilje i plodnost. Obrnuta tarot karta: neplodnost, nevjernost, ljubomora, sumnja, razvod.

DVA: dva je broj para te simbolizira skladan brak, duboku ljubav ili prijateljstvo. Najavljuje period ugode, odmora, veselja, razuzdanosti… Obrnuta tarot karta: razdvajanje, preljub, izdaja, moguć kraj prijateljstva ili prekid emotivne veze.

TRI: Sreća i obilje. Lak uspjeh i povoljan ishod svega što ste započeli. Želje se pretvaraju u stvarnost. Ovo je vrlo dinamična tarot karta koja još proriče brak i dijete kao plod ljubavi. Obrnuta tarot karta: pad, gubitak ugleda, izdaja u ljubavi.

ČETIRI: simbolizira ravnotežu u ljubavi. Ovo je povoljna tarot karta, ali samo za ono što je trajno. Ovo je i tarot karta koja se može okrenuti iz negative u pozitivu i iz pozitive u negativu, zavisno od položaja susjednih karata. Obrnuta tarot karta: predstoje značajne promjene.

PET: tarot karta koja poziva na oprez vezano za osjećaje u ljubavi da bi se eventualno izbjegle prijevare.  Neke prijatne aktivnosti završavaju u tuzi i suzama. Očekuje vas nasljedstvo poslije bolnog žalovanja.  Obrnuta tarot karta: djelomični gubici, površno prijateljstvo, razočaranje, neočekivane stvari, planovi koji će se izjaloviti, nenadani dolasci, ali i odlasci.

ŠEST: Šestica je broj Arkane ljubavi i ova tarot karta idealno predstavlja dva suprotstavljena trokuta i simbol je ravnoteže između suprotstavljenih suprotnosti. Tumačenje ove tarot karte ovisi o rasporedu drugih karata. Bavi se i prošlošću, kao nostalgijom za nečim te budućnošću, kao uspjeh nakon truda i borbe. Obrnuta tarot karta: nešto će se dogoditi vrlo brzo.

SEDAM: ovo je tarot karta koja simbolizira porok, posebno onaj seksualni i zloupotrebu talenta. Ovo je i karta iluzije i lažnog sjaja te upozorava da je vrijeme da se otrijeznite. Obrnuta tarot karta: maštanja i iluzije pobjeđuju i ostvaruju se pod uvjetom da pored sedmice leži “trojka Pehara”.

OSAM: broj osam simbolizira razmišljanje i tišinu. Uglavnom je pozitivna tarot karta za onoga tko zna razmišljati. Dolazi do neopravdanog nezadovoljstva. Ponekad znači novi put u život, iznenadnu realizaciju nekog bitnog plana ili želje. Obrnuta tarot karta: sreća, veselje, bezbrižnost.

DEVET: Dobra sreća i financijska dobit. Ispunjenje želje, a ako je kod zainteresiranog vidljiva bolest ova tarot karta tumači se kao potpuno ozdravljenje. Kad je Devetka Kaleža okružena lošim tarot kartama ona ih neutralizira i ublažuje njihove loše utjecaje, a ujedno ona širi svoj dobar utjecaj na sve susjedne karte. Obrnuta tarot karta: greške, svađa, pogrešni proračuni, uglavnom napori koji ne donose zadovoljavajući uspjeh.

KRALJ KALEŽA: Kralj sjedi na prijestolju, a u desnici drži kalež. Djeluju ozbiljno, mudro, dobronamjerno, odgovorno, čovjek pun razumijevanja i očinski nastrojen. Svoje podčinjene voli i želi im samo najbolje. Ovo je ideal dobrog oca, supruga i ljubavnika. Ova tarot karta daje stabilnost svim ostalim tarot kartama. Obrnuta tarot karta: pokvaren, lopov, svodnik, nepošten muškarac koji je na položaju.

KRALJICA KALEŽA: Kraljica sjedi na prijestolju u jednoj ruci ima kalež, a u drugoj žezlo. Simbolizira žensku osobu koja je ljubazna, širokogrudna i puna razumijevanja i majčinski nastrojena. Vjerna je supruga, mudra majka, blaga, iskrena, nježna i pametna, ali za nevjeru i izdaju jako se osvećuje. Ova tarot karta simbolizira i predstojeći flert. Obrnuta tarot karta: neodlučna žena, ponekad zla, a simbol je lukavstva i zlobe.

VITEZ KALEŽA: Na tarot karti prikazan je vitez bez oružja, a na dlanu desne ruke nudi kalež kao simbol velike ljubavi. Dinamična karta koja ukazuje na preobrazbu u osjećajnom smislu, a to je dobra vijest za one koji vole. Ujedno ova tarot karta ukazuje na nedavni ili predstojeći dolazak neke poruke ili prijedloga. Obrnuta tarot karta: izrazito nepouzdana osoba, nevjeran i podmukao čovjek, onaj koji iskorištava u sentimentalnom i materijalnom smislu.

PAŽ KALEŽA: mladić s ljubavlju nudi svoj kalež, ali još uvijek je nezreo dječak koji ne zna uvijek što zaista želi. Simbolizira nježnog sanjara, romantika, ali ne i praktičara nego nekog tko je spreman pomoći. S obzirom na to da je ljubav često neuzvraćena, ovo je tarot karta izmučene i nesretne ljubavi. Vjernost i trud, ali ne i žrtva. Tumači se i kao najava neke preokupiranosti, dolazak dobrih ili loših vijesti. Obrnuta tarot karta: nevjeran ljubavnik ili ljubavnica. Laž, nevjernost, obmana te lažljivac koji želi zavesti one do kojih mu je stalo.

         
Ocjena: 4.5 / 5 (375 ocjena)