Tarot karte – Proročko značenja seta MAČEVA

AS MAČEVA: Ova tarot karta vezana je za mušku seksualnost i može označavati početak trajnih odnosa. Izražena je snaga kojom upravlja volja. Ako je energija usmjerena na ispravan cilj onda je tarot karta pozitivna i kažnjava zlonamjerne i arogantne. Obrnuta tarot karta: tiranija, neplodnost, samo destruktivnost, a na planu osjećaja ukazuje na ljubomoru.

DVA: Simbol uravnotežene snage. Dvije oštrice koje se mogu boriti jedna protiv druge, ali mogu postati i dobri saveznici u borbi prema zajedničkom neprijatelju. Ovo je karta čekanja koja se može razviti i u jednom ili u drugom pravcu, a s pozitivnim tarot kartama u osnovi ostaje pozitivna. Tumači se i kao kraj boli, fizičke i emocionalne napetosti, kao i kraj neslaganja i svađa. Obrnuta tarot karta: nevolja i izdaja, kao rezultat aktivnosti nekoga tko uživa u svađama i sukobima. Oštrica koja rastavlja, presijeca sve ideale.

TRI: Karta prekida, neuravnoteženosti i rastanak svega onoga što je ujedinjeno. Jedan mač se uvlači između druga dva kao da ih želi razdvojiti, a time ukazuje na neko bolno udaljavanje, razdor, ljubavne svađe. S pozitivnim tarot kartama iskazuje svoj karakter prekidanja. Obrnuta tarot karta: pojačava se njezino negativno značenje, konfuzija, bitka i nevolja.

ČETIRI: Kraj konflikata, povratak harmonije, smanjenje napetosti. Karta ne ukazuje na smrt, ali ima čudnu vezu s grobljem i čini se da ponekad predviđa događaje u vezi toga. Ova karta znači i samoću te osamljenost, proizašlu iz bolesti ili obiteljskih sukoba. Obrnuta tarot karta: upozorava na oprez, manje operacije u bolnici, manje nesreće, ali i u nekim slučajevima oporavak nakon bolesti, djelomični povratak zdravlja.

PET: Karta koju mnogi tarot majstori s pravom nazivaju “gospodaricom poraza”. Simbolizira neuspjeh, kajanje, moralnu krizu, svađu, ukazuje na borbu s veoma malo nade. Ovo je jedna od najgorih brojčanih karata zajedno sa Sedmicom Mačeva. Obrnuta tarot karta: naglašava i pojačava negativnost. Bol će se pooštriti, bolest će postati kronična, a označava i poraze, žalosti, suze.

ŠEST: Prekriženi mačevi izgledaju kao staze koje idu u suprotnome smjeru, zbog toga se ova tarot karta smatra kartom putovanja i preseljenja. Najavljuje uspjeh uz napor, ali u svakom slučaju situaciju koja se popravlja. Obrnuta tarot karta: naglašava negativan karakter. Savjet – ne putujte.

SEDAM: Broj sedam je broj savršenstva, ima pozitivan utjecaj i označava završetak jednog ciklusa, dovodi do rađanja osjećaja, oslobođenja. Upozorava zainteresiranog (osobi kojoj se tumači značenje tarot karata) da se u njegovom privatnom i poslovnom životu nalazi nepouzdana osoba, te da se do uspjeha dolazi upornošću, a ne kompromisima.  Obrnuta tarot karta:  svađe, ogovaranja, provale.

OSAM: Suprotstavljene snage su u trenutnoj ravnoteži, možda zbog konačne bitke. Ova tarot karta označava da je došao trenutak kompletnih kritika, sve što ste napravili ili rekli, dovedeno je u pitanje. Krize, nedostatak povjerenja u samoga sebe, nesigurnost, sve to izlazi na površinu i traži da se opravdate pred najstrožim sucem – vlastitom savješću. Treba uistinu biti jak da bi se izašlo iz labirinta vlastitih sukoba. Obrnuta tarot karta: iznenađenje, obično neugodno.

DEVET: Negativna i nesretna karta. Označava osvetu, zavist, unutarnju borbu, kašnjenja, patnju zbog drugih, ali i savjet mudre osobe. Ova tarot karta ne utječe na susjedne karte, ali ako ju okružuju negativne tarot karte onda pojačava njihov nepovoljan aspekt. Obrnuta tarot karta: nepouzdana osoba, opravdana sumnja, najava usamljenosti, a na površinu izlazi sva mržnja koja je u vama ili koju morate podnijeti.

DESET: Ovo je najgora karta u tarotu. Označava kartu plača, zebnje, duboke tuge ili razorene nade. Ukazuje na nesavladivu prepreku koju su samo jaki u stanju nadvladati. Ponekad simbolizira i “psihološku smrt”, gubitak nade i iluzija. Obrnuta tarot karta: zarada, poboljšanje, prolazni uspjeh.

KRALJ MAČEVA mačevi uvijek imaju dvostruko značenje – napada ili obrane. Ovo je pozitivna tarot karta i označava osobu visokog društvenog statusa s puno autoriteta i sposobnošću zapovijedanja te poštenu osobu vjernu autoritetu i zakonu. Obrnuta tarot karta: ljuti neprijatelj, sadist, egoist, a k tome još i nepošten.

KRALJICA MAČEVAkraljica sjedi na prijestolju s mačem u ruci. Njezina odjeća je bez ukrasa i odražava ženu koja je patila, a sada predstavlja strogu i pravednu ženu koja se vatreno bori, koja želi postići svoje ciljeve ne prezajući ni pred čim. Obrnuta tarot karta: simbolizira zlobnu ženu koja pravi neprilike. Licemjerstvo u seksualnom životu drugih ljudi.

VITEZ MAČEVA ova tarot karta predstavlja konjanika sa štitom i mačem, spremnog za ispunjenje svoje dužnosti. Ovo je karta kretanja, veoma aktivna, s neposrednim utjecajem na susjedne karte, ali kratkog trajanja. Označava povoljnu kartu za onoga koji se bori za neki ispravni cilj. Obrnuta tarot karta: svadljiv, neotesan, izdajica, čovjek bez obzira, bez duše, lažljivac, spreman na sve da bi naškodio drugome.

PAŽ MAČEVA – mladić koji pokazuje mač i upozorava da je spreman na borbu iako je manje opasan nego što izgleda. Aktivna je osoba sklona impulzivnom ponašanju, ali ga treba stalno nadzirati i držati na uzdi. Tarot karta upozorava na oprez i čekanje. Obrnuta tarot karta: nevjera, dvoličnost, ogovaranje,  nepredvidljivost.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Maratela mreže d.o.o. 072/700-700, | Usluge smiju koristiti osobe starije od +18 godina.